Recepty
POMAZÁNKY
Vitamínová
Žervé, jablko, mrkev, citronová šťáva, sůl.
Jablko a mrkev nastrouháme, přidáme žervé, citronovou šťávu a sůl. Zamícháme.
Selská
Sterilované fazole, rama, kyselá okurka, hořčice plnotučná, sůl.
Vše zamícháme.
Sójová
Rama, sterilovaná sója, sterilovaná okurka, vejce vařené na tvrdo, sůl.
Nakrájíme na drbno, zamícháme.
POLÉVKY
Hrstková polévka
Čočka, hrách, kroupy, fazole, cizrnová mouka, majoránka, česnek, sůl.
Zeleninová s cizrnovým kapáním
Kořenová zelenina s pórkem, podravka, sůl.
Cizrnové kapání: cizrnová mouka, vejce, sůl, mléko, petrželová nať
HLAVNÍ JÍDLA
Kuřecí prsa po indicku
Kuřecí prsa, cibule, olej, hladká mouka, smetana, jablka, kari, sůl.
Na oleji orestujeme cibuli a kuřecí prsa, podusíme, zaprášíme moukou, přidáme nastrouhaná jablka a kari, na konci zjemníme smetanou. Podáváme s rýží nebo kuskusem.
Kotleta po italsku
Vepřová pečeně, tymián, rozmarýn, med, olej
Maso potřeme směsí oleje, medu, a koření, opečeme. Podáváme s bramborem.
Kuřecí plátek po staročesku
Kuřecí prsa, cibule, sůl, olej, houbové koření, smetana, kopr, hladká mouka, citronová šťáva.
Na oleji orestujeme cibuli a maso, podusíme, zahustíme moukou, přidáme kopr, houbové koření, citronovou šťávou, zjemníme smetanou. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Zapečené filé se zakysanou smetanou a bazalkou
Ryba, zakysaná smetana, čerstvá bazalka, citronová šťáva, petrželka,
Rybu nasolíme, urovnáme do pekáčku, potřeme směsí zakysané smetany a bylinek, Upečeme. Podáváme s bramborem.